Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 13:01 03.09.2015 В"ялені сливиЖенщина создана делать мужчину счастливым... Где бы этот несчастный ни прятался! А я ще з одним рецептом в’ялення. Цього разу будуть пряні в’ялені сливи. Це смакова бомба, особливо для прихильників сирів з пліснявою, таке поєднання щось неймовірне, а до м’яса, а до салату з копченостями? А ще цього року я буду робити і солодкий варіант, який набагато кращий для використання у випічці замість чорносливу. На 2 баночки по 300мл: 1-1,2кг слив сорту «венгерка» Миємо фрукти, виймаємо кісточку, викладаємо на тарілку зрізом вверх. А далі в’ялимо так само, як і томати: 4 підходи по 5 хвилин при 100% потужності мікрохвильовки. Тільки різниця в тому, що тут сік зливати немає потреби, так як сік, що виділяється є густим та солодким, що покращить смак готового продукту – сливи будуть скоріше нагадувати цукати. Після останнього етапу в’ялення сливи гарячими (холодними важко зняти з тарілки) викладаємо в стерилізовані баночки. І ось тут спираємося на свої уподобання. Для закусочного варіанту або для гарячих, м’ясних страв готові сливи присипаємо сіллю та тим’яном (він тут ідеально пасує) та заливаємо гарячою олією. Для солодкого варіанту – готуємо сироп 0,5ст.цукру +0,5ст.води та гарячим заливаємо сливи. Відразу закриваємо кришками та зберігаємо в прохолодному місці. Я цього року спробую одну баночку слив зберігати зовсім без заливки, а так я вже зав’ялила 3кг цих фруктів, можете уявити, як мене вразив смак? Тетяна Хвиль Переглядів: 532
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |