Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17010)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2112)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1765)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1759)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1745)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1736)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1686)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1673)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1665)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1618)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1625)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1524)

Баклажан-кебаб в духовці (1511)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1498)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Багет
Тетяна Хвиль

11:29 10.07.2015

Багет

Прежде чем без спроса учить меня жизни, предъявите свой «Сертификат идеальности».

Про якість хліба, якій продається в наших магазинах ми говорили, правда, і про смак нічого доброго сказати теж не можна. Багети відносяться не до хліба, а до хлібобулочних виробів, проте кращими від цього вони не становляться, особливо наступного дня. Я якось (а це було в ті «лохматі» часи, коли я хліб купувала в магазинах) надумала розмочити засохший багет для котлетного фаршу, те що отримала на виході нагадувало шматок мокрої вати. Не скажу, що відтоді почала пекти багети сама, цьому заняттю лише кілька місяців, але вже є улюблені рецепти. Сьогодні рецепт багету на дріжджах.

На 3 багета:

500гр.борошна (брала суміш вищого та першого сорту 50:50)

365гр.води (кімнатної температури)

10гр.солі

3гр.дрідждів (свіжих)

Просіюємо борошно в миску, додаємо дріжджі, сіль, воду. Замішуємо однородне тісто. Далі працюємо скребком (можна замінити шпателем, який купується в будівельному магазині). По краю миски шпателем збираємо тісто і складаємо його всередину, це робимо раз 20, постійно повертаючи миску. Тісто дуже живе. Затягуємо миску плівкою і залишаємо на 30 хвилин. Знову так само скребком підгортаємо краї тіста до середини. Знову затягуємо плівкою і залишаємо на 30 хвилин, так потрібно зробити 6 раз. Я, щоб не забути, роблю помітки на плівці. З кожним загортуванням ви будете бачити «еволюцію» тіста. Воно буде ставати все пружнішим. Я намагалася на фото це показати. Далі ріжемо скребком тісто на три частини, підкатуємо в шари, накриваємо рушником і даємо відпочити 20 хвилин. Тісто дуже ніжне, все в повітряних бульбашках, тому формуємо багети обережно. Розтягуємо кожну кулю прямокутником і починаємо загортати ніби рулетом, кожен оберт защипуємо тісто тильною стороною долоні. Готовий рулетик підкачали кілька раз і кладемо на розстойку. Для цього краще брати лляну тканину, припорошити її борошном, зробити бортики і між ними викласти багетні заготовки. Даємо відпочити 60-75 хвилин, за цей час вони виростуть вдвічі, робимо надрізи. Випікати 20-25 хвилин в духовці розігрітій до 240С°. Такі вироби краще випікати з парою, на дно духовки ставиться або деко, або миска, куда наливається гаряча вода. Даємо трохи охолонути.

Звісно, краще за все багети смакують ледь теплими, щоб шкірочка хрумтіла, а аромат м’якуша забивав все навкруги, але й наступного дня теж смак і вигляд залишаються пристойними. У мене на фото багет із залишками в’ялених помідорів, і навіть такий лаконізм був дуже і дуже смачний.

Рецепт простіше ніж вам здається, спробуйте, і переконаєтеся в цьому.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Багет

Багет

Багет


Переглядів: 413


Додайте коментар:

защитный код

Рівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУРівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ (23)
Цього разу мова йде про закупівлю 47 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них...
В Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою ПертесаВ Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою Пертеса (21)
Як повідомили медики, зробили тунелізацію шийки та головки ураженої кістки, куди одночасно ввели пунктат кісткового мозку – його взяли із крила тазової...
В Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоциклістВ Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоцикліст (24)
Керманич двоколісного не мав посвідчення водія, перебував у мотошоломі...
У Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих ГероївУ Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих Героїв (21)
42 нові конструкції з портретами загиблих захисників України вчора додатково замінили на нові, якісні на Майдані Незалежності у...
У Рівному під час руху з маршрутки випала пасажиркаУ Рівному під час руху з маршрутки випала пасажирка (24)
Автопригода сталася сьогодні, 17 квітня, близько 08:40 на вулиці Соборній...
В «УДАРі Віталія Кличка» порушили питання збільшення представництва жінок в органах владиВ «УДАРі Віталія Кличка» порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади (23)
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва...
У Рівному розпочали передачу ЗСУ чергової масштабної партії дронівУ Рівному розпочали передачу ЗСУ чергової масштабної партії дронів (30)
Рівненська громада розпочала передачу чергової партії розвідувальних дронів DJI Mavic 3 Thermal обладнаних тепловізорами підрозділам Збройних Сил...
Бамбл-ТірамісуБамбл-Тірамісу (40)
Класна варіація на тему котейля. Бамбл – молодий коктейль: він з'явився на початку двохтисячних, але питання про те, в якій саме країні залишається...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.