Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17008)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2112)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2061)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1765)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1759)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1745)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1736)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1686)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1673)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1665)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1617)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1618)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1625)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1535)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1524)

Баклажан-кебаб в духовці (1511)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1498)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Зефір на будь-який смак
Тетяна Хвиль

16:25 26.01.2015

Зефір на будь-який смак

В споре дурак имеет явное преимущество: состязаться с ним — глупо, а капитулировать — позорно.

Нещодавно в мене з’явилося нове захоплення – я «самозабвенно» готую зефір. З різними смаками, різної величини, різних форм. Це просто якась манія, продуктів мінімум, часу займає буквально кілька хвилин, зате результат настільки приголомшливий, що постійно хочеться «повернутися до пройденого матеріалу». Саме цікаве те, що я зефір (куплений) просто не терплю, а домашній їм із задоволенням, він не такий солодкий, смаки обираю на власні уподобання, коли схотіла – тоді зробила. Не знаю скільки виходить з порції, не порахувала, але можу сказати, що ці малюки зайняли деко, три підноси, дві розділочні дошки і одну картонку. На останньому фото менша половина, в кадр просто все помістилося. Тепер я хитріша, тому готую по півпорції, ще одна причини написана нижче. Рецепт даю на повну порцію.

250гр.яблучного пюре

400гр.цукру

150мл.води

8гр.агар-агару

1 яєчний білок

Саме головне в приготуванні зефіру – зробити яблучне пюре. Я його готую один раз, але багато, тримаю в холодильнику і при потребі користуюся. Яблука (приблизно 600гр.) миємо, ріжемо навпіл, виймаємо середину, ставимо запікатися до готовності при 170С°. Виймаємо весь м’якуш ще теплим, пробиваємо блендером до однорідної маси. Даємо охолонути.

В холодне пюре додаємо білок і починаємо збивати на великих обертах до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться вдвічі.

Паралельно ставимо варитися сироп 350гр.цукру і 150мл води, доводимо до кипіння і додаємо 50гр.змішаного із 8гр.агар-агару. Це все на маленькому вогні варимо 7-8 хвилин, в кого є термометр – до 118С°. У мене немає, то я дивлюся, коли сироп за ложкою починає тягнуся майже нитками.

Киплячий сироп поступово вливаємо в білкову масу, не припиняючи її збивати. А ось тут головний момент чому я стала робити на півпорції. Чаша мого міксера має об’єм 3,9л, так ось при збивання білка з сиропом маса збільшується настільки, що вона просто туда не вміщується. Раптом будете готувати пам’ятайте, що миску треба брати ну дуже велику.

Готова маса має щільну, блискучу консистенцію. Викладаємо її в кулінарний мішок (я на фото показала, як для зручності користування я його надіваю на 1,5л банку) і відсаджуємо зефірки бажаного розміру.

Тепер залишаємо їх на 24 години при кімнатній температурі підсихати. Потім присипаємо злегка цукровою пудрою.

Якщо захочете погратися зі смаками, то половину ваги яблучного пюре замініть на яке бажаєте (125гр.яблучного +125гр.іншого). Якщо отримана суміш не буде густа як 20% сметана, тоді пюре потрібно уварити кілька хвилин.

Я уже робила ванільні, малинові, вишневі, на черзі бананові, апельсинові та полуничні.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак


Переглядів: 620


Додайте коментар:

защитный код

Рівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУРівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ (18)
Цього разу мова йде про закупівлю 47 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них...
В Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою ПертесаВ Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою Пертеса (18)
Як повідомили медики, зробили тунелізацію шийки та головки ураженої кістки, куди одночасно ввели пунктат кісткового мозку – його взяли із крила тазової...
В Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоциклістВ Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоцикліст (22)
Керманич двоколісного не мав посвідчення водія, перебував у мотошоломі...
У Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих ГероївУ Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих Героїв (20)
42 нові конструкції з портретами загиблих захисників України вчора додатково замінили на нові, якісні на Майдані Незалежності у...
У Рівному під час руху з маршрутки випала пасажиркаУ Рівному під час руху з маршрутки випала пасажирка (22)
Автопригода сталася сьогодні, 17 квітня, близько 08:40 на вулиці Соборній...
В «УДАРі Віталія Кличка» порушили питання збільшення представництва жінок в органах владиВ «УДАРі Віталія Кличка» порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади (22)
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва...
У Рівному розпочали передачу ЗСУ чергової масштабної партії дронівУ Рівному розпочали передачу ЗСУ чергової масштабної партії дронів (29)
Рівненська громада розпочала передачу чергової партії розвідувальних дронів DJI Mavic 3 Thermal обладнаних тепловізорами підрозділам Збройних Сил...
Бамбл-ТірамісуБамбл-Тірамісу (39)
Класна варіація на тему котейля. Бамбл – молодий коктейль: він з'явився на початку двохтисячних, але питання про те, в якій саме країні залишається...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.