Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17021)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2114)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2062)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1766)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1762)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1748)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1737)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1719)

Ванільне морозиво з пармезаном (1687)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1692)

Закуска із запечених баклажанів (1675)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1666)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1618)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1619)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1638)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1626)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1536)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1528)

Баклажан-кебаб в духовці (1512)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1499)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Тарталетки "Екзотичні"
Тетяна Хвиль

10:05 12.01.2015

Тарталетки «Екзотичні»

Нужно всегда улыбаться. Кому-то искренне, кому-то назло.

Я тут подумала і вирішила, що першим рецептом в 2015 році має бути щось солодке, щоб весь рік був таким, солодким, смачним та незвичайним. Ці тарталетки я готувала на новорічний стіл, і маю сказати, що не пошкодувала жодної миті про свій вибір (та й мої гості теж були задоволені). Цікаве тісто, жодної краплини крему, ніякого цукру в начинці. Ще додайте звичні інгредієнти та ну зовсім незвичне виконання, і ви теж зрозумієте мій вибір та назву тарталеток.

Спочатку готуємо пісочне тісто PASTA FROLLA DI RISO E MAIS, це тісто з рисового та кукурудзяного борошна. Рисове борошно продається в супермаркетах (Сільпо, Метро я бачила точно), коштує воно десь 35грн.\кг. Може здатися що дорого, але якщо згадати, що лише 100гр.мигдального (воно додається у французьких варіаціях пісочного тіста) коштує стільки ж, то переляки проходять швидко, особливо коли спробуєте результат. Я в це тісто просто закохалася, це просто щось неймовірне, да про що я кажу – це шедевральне пісочне тісто. А скільки у мене ідей з його використанням!!!Але вернімося до рецепту: на 14 тарталеток діаметром 10см нам знадобиться:

160гр.вершкового масла кімнатної температури

180гр.цукрової пудри (не цукру!!!)

200гр.рисового борошна

120гр.кукрудзяного борошна

4 жовтки

1\2чл.л.розпушувача

1ст.л.молока

Збиваємо масло з цукровою пудрою, додаємо жовтки, молоко, розпушувач, ще раз збиваємо, просіюємо все борошно і швидко замішуємо тісто. Воно дуже приємне на дотик, але може здатися трохи масним, не лякайтеся, все нормально. З тіста робимо «млинчик» загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 2 години. Холодне тісто виймаємо, відщипуємо шматочок, розминаємо кілька секунд в руках, розкачуємо тоненько діаметром більшим ніж наші формочки. Тісто трохи липке, тому стіл та скалку присипаємо звичайним борошном. У мене воно кілька разів рвалося, але я спокійно розкатувала знову, головне вірити, що все вийде. Тісто викладаємо у формочки, вони мають бути змазані маслом та присипані борошном (звичайним). Тісто не притискаємо, воно має вільно спадати до низу. Краї підрізаємо ножем, тісто по дну наколюємо виделкою. Ставимо в духовку, яка нагріта до 180С°, на 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Виймаємо готові тарталетки з формочок лише після того, як вони охолонуть. Ну ніби все розписала, проблем виникнути не повинно.

Далі готуємо медово-мандариновн конфі:

6шт. мандарин

1ст.л.меду

50мл води

Ретельно вимиті мандарини ріжемо кільцями разом зі шкіркою, кладемо в сотейник, додаємо мед та воду. Все доводимо до кипіння і тримаємо на невеликому вогні хвилин 15, поки мандарини не стануть м’якими. Тоді пробиваємо все блендером. Можна зробити повністю однорідну масу, а можна зі маленькими шматочками, кому як до вподоби, я робила неоднорідну, так цікавіше. Лишаємо охолонути.

Тепер робимо кокосовий прошарок:

60гр.кокосової стружки

40мл молока

30гр.вершкового масла

1ст.л.меду

Кокосову стружку підсушуємо в духовці при 150С° до золотистого кольору, це займе до 10 хвилин. Розтоплюємо масло з медом на сковорідці, додаємо підсушену кокосову стружку та молоко. Тримаємо на невеликому вогні хвилин 5-6, поки не випарується майже все рідина.

Тепер прийшла черга шоколадного ганашу:

100мл вершків

150гр. чорного шоколаду

1 великий банан

Нагріваємо вершки до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо подрібнений шоколад, перемішуємо до утворення однорідної маси. Банан розминаємо виделкою, додаємо до шоколадної суміші, перемішуємо. Можна пробити все блендером, але цікавіше, коли трапляються шматочки банана.

Начиняємо корзиночки: на дно кладемо кокос, далі –мандарин, зверху акуратно поливаємо ганашем. Даємо постояти на холоді годинку і можна подавати до чаю.

А знаєте що саме цікаве? Ви будете мати два різні десерти: сьогодні – хрумкі, ароматні тарталетки, а завтра – ніжні, невагомі тістечка. Дуже, дуже смачно та незвично, один з найкращих рецептів зимової випічки.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»

Тарталетки «Екзотичні»


Переглядів: 374


Додайте коментар:

защитный код

У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та БазарнаУ Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (24)
Впорядкувати стихійну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарній планують у Рівному...
Керував трактором напідпитку та без документівКерував трактором напідпитку та без документів (24)
Днями, під час патрулювання у селі Мульчиці, у поле зору екіпажу СРПП Вараського РВП потрапив трактор «Dongfeng», який їхав без номерних...
“Без вашої підтримки не було б можливим забезпечити нашу армію усім необхідним”, - Віктор Шакирзян звернувся до рівнян“Без вашої підтримки не було б можливим забезпечити нашу армію усім необхідним”, - Віктор Шакирзян звернувся до рівнян (25)
Днями, cекретар Рівнеради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян спільно з рівнянами передав дрони для військових на одному з найбільших підприємств платників податків нашої...
Рівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУРівне оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ (26)
Цього разу мова йде про закупівлю 47 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них...
В Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою ПертесаВ Рівненській обласній дитячій лікарні зробили першу малоінвазивну операцію дитині з хворобою Пертеса (25)
Як повідомили медики, зробили тунелізацію шийки та головки ураженої кістки, куди одночасно ввели пунктат кісткового мозку – його взяли із крила тазової...
В Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоциклістВ Острозі внаслідок ДТП тяжко травмувався мотоцикліст (26)
Керманич двоколісного не мав посвідчення водія, перебував у мотошоломі...
У Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих ГероївУ Рівному продовжують оновлювати портрети загиблих Героїв (24)
42 нові конструкції з портретами загиблих захисників України вчора додатково замінили на нові, якісні на Майдані Незалежності у...
У Рівному під час руху з маршрутки випала пасажиркаУ Рівному під час руху з маршрутки випала пасажирка (28)
Автопригода сталася сьогодні, 17 квітня, близько 08:40 на вулиці Соборній...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.