Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16757)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Банош
Тетяна Хвиль

14:08 25.09.2014

Банош

Это неправда, что женщины не могут хранить тайну. Просто нужно помнить, что это нелегкая задача, и женщины лучше всего справляются с ней коллективно...

Нещодавно вирішили ми з колегою сходити до однієї з ресторацій нашого міста на банош. Інтер’єр в кафе чисто український, вільні місця були в тій частині залу де ми і хотіли, ціни приємно радували, замовлення принесли швидко. І все, казка закінчилася. Салат виявився настільки пересоленим, що моя колега, яка не страждає «бдзиками» щодо солі, теж не могла його їсти. Ну а банош – взагалі окрема пісня. По-перше, він виявився простою кашею, несмачною, звареною на воді. По-друге, ця каша була зварена заздалегідь, ледь підігріта, та викладена комками у глиняний горщик. Ну третє, це так моє бачення: якщо в меню вказано що це банош з грибами, то це має бути принаймі кілька грибочків, а не три лусточки від гриба. Не вмієте щось робити – не дуріть людей, за їхні ж гроші. Правда, ми це все виказали (особливо я), а ще приміряли на себе «роль» Ольги Фреймут (особливо колега), вона перевірила багато чого на предмет запилюченості. Треба віддати належне, було майже чисто. Але більше я туда не піду. Про те цей похід навіяв на мене бажання приготувати банош вдома, але так як годиться.

Я робила банош зі шкварками та солоним сиром.

Нарізати бочок тоненькими смужками, підсмажити на сухій сковорідці до рум’яного стану. Викласти на паперовий рушничок, щоб увібрався зайвий жир.

Нарізати цибулю напівкільцями, підсмажити їх на тому смальці, що витопився зі шкварок. Я завжди цибулю трішки присипаю цукром, тоді вона стає карамелізованою, а це дуже смачно.

Тепер варимо сам банош. Справжній банош вариться лише на триденних вершках, без додавання води. Це дійсно смачно, але трохи заважко. Я роблю так - на 1 стакан кукурудзяної крупи беру 1 стакан вершків (можна брати сметану, але тоді банош вийде злегка кислуватим), та 2 стакани води. Воду з вершками довожу до кипіння, солимо та всипаємо крупу. Варимо до готовності постійно помішуючи на середньому вогні. Цей процес займе хвилин 20-25. Кукурудзяна каша в жодному разі немає бути дуже густою, консистенція має нагадувати добре зварений заварний крем. Знаєте правило перевірки ризотто? Ложкою кидають кашу на тарілку, вона не має лягти грудкою, але, водночас, має тримати форму, а не розтікатися плямою. Так і з баношем.

Викладаємо банош в тарілку, зверху вкладаємо шкварочки, карамелізовану цибульку та все посипаємо бринзою, або просто просоленим творогом.

Це дуже колоритна страва, зі своїм характером та гонором, але ж як це смачно та ситно.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

P.S. Моя колега просила зауважити, що ми в кафе були тверезі.

Тетяна Хвиль

Банош

Банош

Банош


Переглядів: 542


Додайте коментар:

защитный код

Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах РівненщиниЯк отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Рівненщини (23)
В Україні реабілітаційна допомога є безоплатною та покривається Програмою медичних гарантій. Загалом є два пакети з реабілітаційної допомоги дорослим та дітям – у стаціонарі та в амбулаторних умовах....
Пиріг "Чорний ліс"Пиріг "Чорний ліс" (27)
...
Рятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районіРятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районі (28)
28 березня о 16:07 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в селі Тучин, Рівненського...
В Держаудитслужбі готові вислухати громадянВ Держаудитслужбі готові вислухати громадян (22)
Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області повідомляє про функціонування телефонної «гарячої лінії», за якою громадяни протягом робочого дня можуть повідомляти про відомі їм...
У Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочимУ Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочим (20)
Благодійна ініціатива проходить в рамках всеукраїнської акції «Моя група крові». Її реалізує всеукраїнська асоціація донорів України - ДонорUA за підтримки одного з ювелірних...
В ДТП у Рівному травмувався мотоциклістВ ДТП у Рівному травмувався мотоцикліст (23)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Кулика і Гудачека надійшло до поліції учора, 28 березня, близько 12:20...
У Рівному розроблять місцеву стратегію безбарУ Рівному розроблять місцеву стратегію безбар'єрності (26)
Наше місто отримало унікальну можливість участі в пілотуванні нового формату місцевих Рад безбар'єрності, який стартував в...
У Рівному завершується опалювальний сезонУ Рівному завершується опалювальний сезон (42)
Сьогодні, 28 березня, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону на території Рівненської міської територіальної...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.