Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3492)

Торт "Жіночі примхи" (4156)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2312)

У Рівному побили директора ринку (1953)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2076)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1509)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1300)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1510)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1315)

Лінива капуста (рецепты) (7522)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1386)

На Рівненщині брат зарізав брата (1345)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1380)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1377)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1300)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1280)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1107)

Небезпека для маленьких рівнян (1115)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1235)

#Рецепти
Country French Bread
Тетяна Хвиль
16:11 19.04.2018

Country French Bread

Я на 98% домашняя и скромная. Но ох уж эти 2%!!!

Найцікавіший, найдобріший, найемоціональніший кулінарний процес на мою думку – це випічка хліба. Не важливо – на заквасці, на дріжджах, не важливо – хліб, багети, батони, чабати чи просто булки. Головне – процес, він непередбачуваний, захоплюючий, таємничий, він приносить не тільки гастрономічне задоволення, для мене – це різновид відпочинку. Ось пишу цей рецепт, а в перерві складаю хлібне тісто на печеній картоплі і це приносить задоволення. Моя крихітка будь-якому печиву, кексу чи запіканці надає перевагу шматочку хліба, для мене це показник і мотивація. А сьогодні ще один рецепт хліба, смачного, духм»яного і такого… живого. Хліб селянській, дуже цікавий метод – на заквасці, на опарі, що дає прекрасний результат. І ще один момент – для хліба важливо обрати правильне борошно, ідеальний варіант – з твердих сортів пшениці 1 гатунку, нажаль в нас я такої ніколи не зустрічала, тому емпіричним методом для себе визначили, що найкраще для хлібної випічки на даний момент мені підходить Макфа у жовтому пакеті.

На 1 хліб, приблизно 750 гр.:

Для закваски:

16гр. стартера (материнської закваски)

70гр. пшеничного борошна

70гр. води

Все змішати і залишити при кімнатній температурі на 8-12 годин (залежить від температури при 26-27С підходить за 8 годин).

Для опари:

Вся закваска

122 гр. води

122гр. пшеничного борошна

Змішати і залишити при кімнатній температурі на 4 години.

Для тіста:

Вся опара

190гр. води

368гр. пшеничного борошна

11гр.солі

Розвести опару водою, додати борошно, вимішати тісто хвилини 2-3. Залишити для аутолізу на 20 хвилин. Тоді додаємо сіль і вимішуємо ще 15 хвилин. Це заміс руками, оскільки тісто приємне і працювати з ним легко. Готове тісто кладемо в миску і залишаємо на 90 хвилин. Через 30 і 60 хвилин тісто обминаємо.

Формуємо хліб, у мене бастард. Розкачуємо тісто пластом, і скручуємо рулетом, після кожного скручування прижимаємо тильною стороною долоні в защип. На фото я намагалася це показати.

Заготовки кладемо в корзину чи миску з рушником, щедро припиленими борошном. Даємо підійти 2 години. Викладаємо на деко, робимо надрізи.

Випікаємо 25 хвилин при 230С з парою (миска з кип»ятком в духовці) і 30 хвилин без пари (миску виймаємо). Даємо хлібу охолонути не менше 1,5 години.

Для домашнього хліба не потрібно жодних делікатесів, ніжний, ароматний, з хрумкою скоринкою він сам складе гідну конкуренцію будь-якому делікатесу.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Ну а це ще трохи хлібчика:

Мавпячий хліб

Корисні булочки

Бородинський хліб

Часникові вузлики

Силезький хліб

Чабатта

Фокачча

Чабата Рішара Бертіне

Хліб Палочка-виручалочка

Дарницький

Вермонтській хліб Джефрі Хамельмана

Швейцарській хліб

Вермонтській хліб

Тетяна Хвиль

Country French Bread

Country French Bread

Country French Bread

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 232

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (759)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (448)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванніНа Рівненщині розслідують вбивство з необережності на полюванні (244)
Повідомлення про те, що до лікарні із вогнепальним пораненням госпіталізували 43-річного жителя Вараша до поліції надійшло 21 жовтня о 18.30....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1198)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
На Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедистНа Рівненщині у ДТП травмувався малолітній велосипедист (195)
Дорожньо-транспортна пригода сталася учора, 19 жовтня, близько 14:30 у селі Дубляни, Демидівського району....
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (268)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (156)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
Фокачча на яблучному соціФокачча на яблучному соці (33)
Я вообще баба рисковая: врать люблю, а бегать не умею...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.