Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1340)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1038)

Торт "Жіночі примхи" (1354)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (793)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (764)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (751)

Лінива капуста (3753)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (655)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (671)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (650)

На Рівненщині брат зарізав брата (614)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (624)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (591)

Поблизу села Клевань загинув пішохід (589)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (543)

Городоцька сільська рада «напрацювала» на понад 1 млн грн втрат ресурсів (544)

Рівненські аудитори виявили порушення у Березнівській центральній районній лікарні (526)

На Дубенщині у ДТП постраждав рівнянин (510)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (482)

У Рівненській області ліквідовано черговий підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю (505)

Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 69

Додайте коментар:

защитный код
На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидійНа Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1340)
Спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненсь-кій області провели планову ревізію в Управлінні праці та соціального захисту населення Сарненської райдержадміністрації....
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув громадянин ПольщіУ Рівненському районі унаслідок ДТП загинув громадянин Польщі (356)
Сьогодні, 19 січня, близько 11 години на автодорозі «Устилуг-Луцьк–Рівне» в селі Зоря сталася смертельна ДТП....
У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиківУ Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (655)
До поліції учора, 20 грудня, близько другої ночі повідомила 46-річна жителька селища Оржів, що на порозі її будинку лежать поранені хлопці....
На Рівненщині молодик жорстоко побив односельцяНа Рівненщині молодик жорстоко побив односельця (229)
За фактом отримання жителем Березнівського району тілесних ушкоджень відкрито кримінальне провадження...
Після бійки на Дубенщині чоловік опинився в реанімаціїПісля бійки на Дубенщині чоловік опинився в реанімації (319)
До поліції пізно ввечері сьомого січня повідомили медики, що в реанімаційне відділення госпіталізований 27-річний житель Дубенського району. У чоловіка діагностували відкриту черепно-мозкову травму та...
В Рівному горів автомобільВ Рівному горів автомобіль (405)
Поліцейські встановлюють обставини загоряння автомобілів у Рівному...
Ляшко: Подолаємо бідність – подолаємо корупціюЛяшко: Подолаємо бідність – подолаємо корупцію (30)
Політик пояснив, чому створення Антикорупційного суду не вирішить проблему корупції в країні....
Поліцейські на Рівненщині вилучили коноплі, дезоморфін та ацетильований опійПоліцейські на Рівненщині вилучили коноплі, дезоморфін та ацетильований опій (58)
Минулої доби правоохоронці у Сарненському, Млинівському та Здолбунівському районах вилучили наркотичні речовини. За всіма фактами тривають досудові розслідування....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.