Олас
Ціни на пальне АЗС "Олас"
ДП19.95 грн
А-95 преміум24.90 грн
А-9522.00 грн
А-9221.45 грн

Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (738)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (579)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (540)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (534)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (470)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (447)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (450)

Поблизу села Клевань загинув пішохід (417)

На Рівненщині брат зарізав брата (403)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (370)

Городоцька сільська рада «напрацювала» на понад 1 млн грн втрат ресурсів (365)

На Дубенщині у ДТП постраждав рівнянин (344)

Лінива капуста (1791)

Рівненські аудитори виявили порушення у Березнівській центральній районній лікарні (322)

У Рівненській області ліквідовано черговий підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю (315)

Поліцейські оперативно затримали водія, який у Рівненському районі збив двох пішоходів та втік (289)

У Рівному на автовокзалі у чоловіка вилучили півтисячі набоїв (295)

Сьогодні у Рівному покажуть "Казку про гроші" (295)

На Рівненщині шахраї діють за допомогою смс (286)

Селян просять 40 днів не розводити свиней – аби локалізувати АЧС (288)

Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 29

Додайте коментар:

защитный код
Відзначаємо  50 років музею НУВГП  разомВідзначаємо 50 років музею НУВГП разом (197)
Все має свою історію... І навіть передісторію... Музей історії НУВГП не є виключенням у ряді музеїв історії навчальних закладів....
Міській голова Рівного зустрівся зі студентами-відмінникамиМіській голова Рівного зустрівся зі студентами-відмінниками (139)
У міській раді з нагоди Міжнародного дня студента відбулася зустріч із відмінниками навчальних закладів...
Три підводи деревини вилучили в двох районах РівненщиниТри підводи деревини вилучили в двох районах Рівненщини (210)
У Сарненському та Корецькому районах 13 листопада поліцейські групи реагування патрульної поліції викрили місцевих жителів, які підводами перевозили деревину породи сосна....
В Рівному призупиниться рух нічного тролейбусуВ Рівному призупиниться рух нічного тролейбусу (73)
Увага!!! В ніч з 16 на 17 листопада 2017 року буде тимчасово зупинено рух "нічного" тролейбуса №3....
Відбивні в сирній паніровціВідбивні в сирній паніровці (15)
Услуга “Второй шанс” недоступна. Цените с первого!...
Поліцейські розшукують зловмисника за вчинений розбій на літнє подружжя на РівненщиніПоліцейські розшукують зловмисника за вчинений розбій на літнє подружжя на Рівненщині (95)
Повідомлення про напад на подружжя у селі Моквинські Хутори, Костопільського району надійшло до поліції 14 листопада близько 19-ї години. Невідомий у балаклаві ввірвався до будинку, погрожуючи фізичн...
Дитячі сухарикиДитячі сухарики (37)
Иногда мужа от меня трясет. Все-таки я потрясающая женщина...
На Рівненщині нетверезий водій спричинив ДТП: дві жінки у лікарніНа Рівненщині нетверезий водій спричинив ДТП: дві жінки у лікарні (218)
Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участю чотирьох автомобілів на автодорозі Київ-Чоп неподалік села Бабин Гощанського району до поліції надійшло восьмого листопада о 18.30....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.