Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2636)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1863)

Торт "Жіночі примхи" (2721)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1580)

У Рівному побили директора ринку (1380)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1151)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1037)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1094)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1061)

Лінива капуста (рецепты) (5542)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1012)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (862)

На Рівненщині брат зарізав брата (956)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (889)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (842)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (905)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (918)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (864)

Небезпека для маленьких рівнян (808)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (894)

Вишневий соус
Тетяна Хвиль
15:27 14.01.2016

Вишневий соус

Мужчины!!! Зима - единственная возможность слепить себе бабу по своему вкусу! Не упустите свой шанс!

Соуси - один з найважливіших компонентів французької кухні. Їх різноманітність вражає. Англійці жартують з цього приводу: якщо в Англії всього 3 види соусів і 360 релігій, то у Франції - 3 релігії та 360 рецептів соусів. Насправді, французька кухня налічує більше 3000 соусів! У приготуванні і вигадуванні нових соусів французам немає рівних у всьому світі.

Концепт базових соусів розробив в XIX столітті французький кухар Марі-Антуан Карем, а пізніше великий французький кулінар Огюст Еськофье додав ще кілька соусів і створив класифікацію, яка є стандартом у світовій гастрономії.

Основні соуси, які використовує класична французька кухня:

1. Бешамель (фр. Béchamel) - знаменитий білий соус, винахід якого приписують кухареві Людовика XIV Луї де Бешамелю. Соус готується на основі молока, введеного в масляно-борошняну масу. Бешамель використовується в багатьох стравах - в суфле, лазаньях, запіканках, до м'яса і овочів, а також служить основою для створення безлічі інших соусів.

2. Велюте (фр. Velouté) - соус, який готують на основі курячого, телячого або рибного бульйону, введеного в обсмажену суміш борошна та олії. Велюте подають як самостійний соус до птиці та риби, і часто використовують як основу для інших м'ясних соусів.

3. Еспаньоль (фр. Espagnole), або коричневий соус. Він готується на основі міцного м'ясного бульйону, який додають у обсмажену суміш масла і муки, пасеровані овочі, найчастіше цибулі, моркви, селери, іноді з додаванням томатної пасти. Еспаньоль є складовою багатьох інших соусів, в які його через характерний сильного смаку додають в невеликих кількостях.

4. Голландський соус (фр. Sauce hollandaise) і майонез (фр. Mayonnaise) - емульсії з яєчних жовтків і жирів. Голландський соус робиться з вершкового масла, жовтків і лимонного соку, зазвичай на водяній бані. Подається теплим до овочевих, рибних і яєчних страв. Майонез - суміш рослинної олії, жовтків, лимонного соку або оцту і смакових добавок. Використовується як соус і заправка для салатів. І голландський соус, і майонез є основою для інших соусів.

5. Томатний соус (фр. Sauce tomate) готують так: перетерті томати варять на слабкому вогні в сотейнику з оливковою олією. Часто попередньо обсмажують цибулю і часник. У соус додають базилік, петрушку, орегано та інші трави. Різновидів томатного соусу безліч. Зустрічаються варіації томатного соусу з часником, маслинами, перцем чилі, анчоусами. Густий і гострий томатний соус відмінно підходить до барбекю, а томатний соус, приготований з додаванням овочів - до пасти, рису, кускусу, запеченого м'яса і птиці.

Ну а я сьогодні з ягідним соусом. Я не те що би люблю соуси, скоріше поважаю, але такі легкі, ягідні або фруктові такі оселилися в нашому меню. Літом значно простіше готувати, коли море і ягід, і фруктів, а ось зимою доводиться проріджувати запаси морожених дарів кущів та дерев.

Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.

На 0,5кг ягід:

1ст.червоного вина

1ч.л. тертого кореня імбирю

1ст.л.цукру

0,5ч.л.крохмалю

білий перець

Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.

Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною. Думаю потрібно розширювати кулінарні горізонти і потроху відходити від «народного соусу» майонез.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Вишневий соус

Вишневий соус

Вишневий соус

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 101

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2636)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
Рівненщину відвідав Олег ЛяшкоРівненщину відвідав Олег Ляшко (862)
Двадцять сьомого квітня в нашій області перебував лідер Радикальної партії Олег Ляшко....
Де у Рівному перекриватимуть рух транспортуДе у Рівному перекриватимуть рух транспорту (289)
Інформація учасникам дорожнього руху щодо проведення Дня Європи в місті Рівному 19 травня 2018 року...
Радивилівський хлібокомбінат «нагосподарював» майже на два мільйони втратРадивилівський хлібокомбінат «нагосподарював» майже на два мільйони втрат (225)
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства «Радивилівський комбінат хлібопродуктів» і виявили низку...
У Рівному зупинять рух автотранспортуУ Рівному зупинять рух автотранспорту (335)
Увага! 9 травня з 10:30 буде зупинено рух автотранспорту...
У ДТП на Рівненщині загинув водій мікроавтобусаУ ДТП на Рівненщині загинув водій мікроавтобуса (203)
Сьогодні, 15 травня, близько шостої ранку на автодорозі "Городище-Рівне-Старокостянтинів" поблизу села Богдашів сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода....
Дуже смачні пиріжки з картоплеюДуже смачні пиріжки з картоплею (22)
Брелок для ключей – это небольшое устройство, позволяющее потерять все ключи одновременно...
На Рівненщині поліцейські оперативно затримали нападників за розбійНа Рівненщині поліцейські оперативно затримали нападників за розбій (81)
Близько о пів на п’яту ранку сьогодні, 17 травня, троє невідомих осіб у балаклавах проникли на територію навчального закладу села Мирогоща Дубенського району....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.