Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17098)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2132)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1783)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1776)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1752)

Ванільне морозиво з пармезаном (1704)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1692)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1680)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1632)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1640)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1551)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1543)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1515)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Класичний чизкейк "Нью-Йорк"
Тетяна Хвиль

22:40 29.10.2014

Класичний чизкейк «Нью-Йорк»

Start spreading the news, I’m leaving today I want to be a part of it — New York, New York These vagabond shoes, are longing to stray Right through the very heart of it — New York, New York I want to wake up in a city, that doesn’t sleep And find I’m king of the hill — top of the heap These little town blues, are melting away I’ll make a brand new start of it — in old New York If I can make it there, I’ll make it anywhere It’s up to you — New York, New York New York, New York I want to wake up in a city, that never sleeps And find I’m a number one, top of the list king of the hill. A number one… These little town blues, are melting away I’m gonna make a brand new start of it — in old New York If I can make it there, I’m gonna make it anywhere It’s up to you — New York, New York

Обожнюю цю пісню у виконанні Френка Синатри, а відтоді, як навчилася готувати чизкейк з однойменною назвою, наспівую її мало не щодня. Щось є спільне в пісні і в рецепті, мабуть сила тяжіння людини до прекрасного. Прекрасного слова, прекрасного смаку, прекрасного настрою, прекрасного відношення до життя. Але менше лірики – більше практики, повертаємося до рецепту. Дуже цікавий рецепт, я би сказала, оригінальний, оскільки готується не на пісочній основі, як звичайні чизкейки, а на бісквітній. Причому бісквіт не простий, а спонж, тобто соковито-вологий. Бісквіт я буду використовувати і окремо для тортів, дуже вдалий, в мене відразу з’явилося кілька ідей. Ну а сама сирна маса не залишить байдужим нікого. Непростий, багатий смак немов заворожує, не відпускаючи ні на мить. А в загальному – просто вражаюче. Буду повторювати і неодноразово, тим більше, що головний інгредієнт – сир «Філадельфія» готувати можу сама, що суттєво зменшить витрати.

Пропорції на форму 20см (на 24 збільшити у 0,5 рази)

Для спонж-бісквіту 2 великі яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки збити із 1ст.л.цукру до кремоподібного стану, це займе приблизно 5-7 хвилин. На збиту суміш просіяти 40гр. борошна (1ст.л. з великим верхом), неповну чайну ложку розпушувача. Перемішати, підмішати 30гр. розтопленого вершкового масла.

Два білки збити із 1.ст.л.цукру до стійких пік.

До тіста акуратно підмішуємо збиті білки.

Форму змазуємо маслом (лише дно, боки не зачіпаємо, щоб бісквіт був рівним). Викладаємо тісто, випікаємо при 10-12 хвилин при 170С°. Готовий бісквіт з форми не виймаємо.

Готуємо масу-чизкейк: 600гр. сиру "Філадельфія"(я брала власного приготування) та 180гр.цукру збиваємо міксером наступним чином – 200гр.сиру збиваємо із 60гр.цукру, додаємо ще 200гр.сиру та 60гр.цукру, знову збиваємо, додаємо ще 200гр. та 60гр.цукру. Кожен раз збиваємо по одній хвилині. Маса має вийти ніжно-пухкою. Додаємо два яйця, 1ч.л.ванільного екстракту, ще раз збиваємо 1-2 хвилини. Далі додаємо 35гр. крохмалю та 170гр. жирних вершків (33%), збиваємо 1-2 хвилини. Маса-чизкейк готова. Викладаємо її на бісквіт.

Форму з бісквітом щільно обмотуємо фольгою, я брала в два рази. Ставимо у більшу форму. В проміжок між формами наливаємо гарячу воду на 2\3 висоти. Ставимо в духовку на 1 годину 15 хвилин при 170С°.

У готового чизкейка буде ледь рідка середина, не лякайтеся, це нормально. Чизкейк знімаємо з водяної бані, залишаємо в привідкритій духовці до повного охолодження. Далі ставимо чизкейк в холодильник щонайменше на 4 години, краще на ніч. За цей час він набуде потрібної консистенції.

Ось тепер його можна пробувати. Обов’язково спробуйте приготувати, щоб відчути американську класику.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Класичний чизкейк «Нью-Йорк»

Класичний чизкейк «Нью-Йорк»

Класичний чизкейк «Нью-Йорк»


Переглядів: 385


Додайте коментар:

защитный код

Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (12)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (13)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (31)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (14)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (27)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (27)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...
У Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі ЛьвоваУ Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі Львова (27)
У вівторок, 30 квітня, у консультативній поліклініці Рівненської обласної дитячої лікарні буде проводити прийом Олександр Ячник - дитячий лікар-кардіохірург, фахівець Першого медичного об'єднання...
Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів"Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів" (31)
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.