Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16754)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2050)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2027)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1718)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1711)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1698)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1699)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1672)

Ванільне морозиво з пармезаном (1637)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1661)

Закуска із запечених баклажанів (1629)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1628)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1586)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1581)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1600)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1498)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1476)

Баклажан-кебаб в духовці (1471)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1458)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Молочна квітка, родом з Італії
Тетяна Хвиль

14:04 03.04.2014

Молочна квітка, родом з Італії

Справжня класична моцарелла (mozzarella di bufala campana) –– це свіжий сир швидкого дозрівання, виготовлений за спеціальною технологією з молока чорних буйволиць в італійському регіоні Кампанія.

Молоко для моцарели має бути передано сироварні не пізніше 12 годин після доїння і утримуватися в спеціальних посудинах. Після того, як молоко згорнулося, в нього додають спеціальний сичужний фермент і нагрівають отриману масу до 80-90 градусів. Традиційно замішування сирної маси повинно відбуватися вручну за допомогою спеціальної дерев'яної палиці. Після отримання однорідної еластичної маси від неї відокремлюються шматки різного розміру - обріз (mozzatuta) - і ліпиться сир. Незважаючи на те, що класична моцарелла готується з молока буйволиць, вона може бути і з коров'ячого молока. Така моцарелла носить назву "молочна квітка" (fior di late).

Найсмачнішою вважають одноденний сир, який я і пропоную приготувати, долучитися, так би мовити, до гурманства.

На 200гр готової моцарелли нам знадобиться дві літри свіжого (не пастеризованого молока, в ідеалі домашнього), яке потрібно нагріти до 70С°, додати до нього сік ½ лимона (лимон беремо великий, так щоб соку було приблизно 2ст.л.) і самий головний компонент –– пепсин. Він ще називається сичужний фермент. Продається у будь-якому ветеринарному кіоску, коштує 8грн. за 1гр., але його вистачає на 100л молока. Тобто нам знадобиться пепсину на кінчику чайної ложки.

Пепсин розчиняємо у ½ склянки води, і додаємо відразу за лимонним соком.

Миттєво починає відділятися сироватка. Ми все гарно вимішуємо в одну сторону, має утворитися сирний згусток. Сироватку зливаємо (не виливаємо, я потім розкажу кілька цікавих рецептів), сир віддушуємо руками. На цьому етапі починаємо працювати виключно в рукавички (я беру звичайні гумові, просто ретельно їх промиваю від тальку.)

Нагріваємо воду майже до кипіння, солимо за власним смаком. Занурюємо туда сирний згусток і починаємо його розминати прямо у воді (ось рукавички і збережуть наші ручки). Згусток ми розтягуємо, далі зминаємо назад, і знову розтягуємо. Так робимо кілька разів (6-7).

Навіть через рукавички може бути гаряче, тому я раджу біля себе поставити миску з холодною водою, і занурювати туда руки за потреби.

З готового згустка формуємо наші кульки моцарелли.

А далі на ваш розсуд, можна споживати відразу, а якщо є потреба протримати сир кілька днів, то робимо розсіл (вода +сіль закип’ятити і охолодити) і занурюємо наші кульки туда. Так домашня моцарелла може зберігатися 7-10 днів.

Формувати кульки сиру можна як стандартні (по 100гр.) та і міні (по 20-30гр.), в залежності від того як ви будете його застосовувати. Наприклад, для класичного салату капрезе чи піци краще взяти великі кульки, а для звичайного овочевого салату краще взяти міні-симпапульки, так буде нарядніше. А взагалі, цей сир смачний у будь-якому вигляді, навіть взяти просто оливкову олію, морську сіль, базилік (взимку –сухий, літом-свіжий), полити цією сумішшю моцареллу –– і вже готова святкова, смачна страва.

До речі, приготування цього сиру ’’від А до Я’’ зайняло у мене десь хвилин 50, а по вартості 11-12грн. (не знаю як правильно розрахувати пепсин). 200гр найсвіжішої моцарелли без консервантів та стабілізаторів за 12грн. –– це недорого. Моє улюблене поєднання –– мінімум затрат –– максимум користі.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Базилік звичайний (його ще називають базилік запашний) – рослина, що поєднує в собі дивні корисні властивості і приємний оригінальний смак. Його застосовують не лише в кулінарії, але і в медицині, оскільки користь базиліку для організму настільки велика, що її важко переоцінити.

Більшості корисних властивостей базилік зобов’язаний ефірній олії, зміст якої в листі доходить до 1,5%. Завдяки саме ефіру базилік має такий ніжний і пряний смак і запах. До складу олії базиліку входять такі речовини, як: ліналоол, евгенол, меілхавінол, камфора (вона покращує сердечний ритм і сприятливо впливає на органи дихання). У його листі і стеблах знаходяться дубильні і мінеральні речовини, а також фітонциди, що мають антибактеріальну дію. Вітамінний ряд, що входить до складу базиліку не великий, але вносить істотний вклад до лікування багатьох хвороб, рослина містить: вітамін C, B2, PP, каротин, рутин, прості цукру.

Базилік має антисептичну дію, загоює рани, знімає спазм м’язів, кровоносних судин, зменшує кількість газів, зібраних в кишківнику і служить незамінним засобом при лікуванні запальних процесів в організмі.

Бета-каротин сприяє утворенню вітаміну A в організмі, який відповідає за хороший стан шкіри, волосся і нігтів. Вітаміни С і РР зміцнюють стінки судин, сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи в цілому. Евенгол сприяє виведенню шкідливого холестерину і звільняє організм від вільних радикалів, зміст калію сприяє нормалізації кров’яного тиску.

Дія базиліку на організм

Базилік прекрасно тонізує, сприяє загальному зміцненню організму, особливо в період реабілітації після перенесених операцій. Його застосовують як зовнішньо, так і внутрішньо. З базиліку готують спеціальний настій, який можна використовувати для полоскання горла при респіраторних захворюваннях, а також застосовувати при запальних процесах ясен, карієсі, неприємному запаху з рота, також його використовують у вигляді примочок на рани.

Базилік також має легкий сечогінний ефект, його корисні властивості полягають в здатності розм’якшувати невеликі кам’яні відкладення в нирках і виводити надлишки сечової кислоти. Його успішно застосовують при лікуванні сечокам’яної хвороби на початковій стадії розвитку. Вживання базиліку позитивно позначається на функціонуванні усієї сечостатевої системи в цілому.

Чим ще корисний базилік – це серйозна допомога при лікуванні гострих респіраторних захворювань, при астмі, бронхіті, туберкульозі. Маючи антибактеріальну дію базилік, прибирає причину запалення і бореться з інфекцією. Він допомагає нормалізувати температуру тіла при ГРВІ і ОРЗ.

Також корисні властивості базиліку використовуються при лікуванні головних болів, сердечних болів невротичного характеру, кашлю, ревматизму і ряду інших захворювань. Він також має протиканцерогенний ефект, його показано вживати раковим хворим.

Широко відома користь базиліку для нервової системи, він здатний зменшувати негативну дію стресу, знижує нервозність і тривожність, знімає напругу. Його застосовують для відновлення сил при інтенсивних фізичних і психічних навантаженнях.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Молочна квітка, родом з Італії

Молочна квітка, родом з Італії

Молочна квітка, родом з Італії


Переглядів: 430


Додайте коментар:

защитный код

Рятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районіРятувальники ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві у Рівненському районі (4)
28 березня о 16:07 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві в селі Тучин, Рівненського...
В Держаудитслужбі готові вислухати громадянВ Держаудитслужбі готові вислухати громадян (4)
Управління Західного офісу Держаудитслужби у Рівненській області повідомляє про функціонування телефонної «гарячої лінії», за якою громадяни протягом робочого дня можуть повідомляти про відомі їм...
У Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочимУ Рівному продовжують безкоштовно визначати групи крові всім охочим (4)
Благодійна ініціатива проходить в рамках всеукраїнської акції «Моя група крові». Її реалізує всеукраїнська асоціація донорів України - ДонорUA за підтримки одного з ювелірних...
У Рівному завершується опалювальний сезонУ Рівному завершується опалювальний сезон (40)
Сьогодні, 28 березня, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону на території Рівненської міської територіальної...
В ДТП у Рівному травмувався мотоциклістВ ДТП у Рівному травмувався мотоцикліст (6)
Повідомлення про автопригоду на вулиці Кулика і Гудачека надійшло до поліції учора, 28 березня, близько 12:20...
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель ЛьвівщиниУ Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини (43)
Автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 28 березня, близько 02:20 неподалік села Самостріли колишнього Корецького...
У Рівному розроблять місцеву стратегію безбарУ Рівному розроблять місцеву стратегію безбар'єрності (8)
Наше місто отримало унікальну можливість участі в пілотуванні нового формату місцевих Рад безбар'єрності, який стартував в...
ПамПам'ять Героїв по-особливому вшанували в центрі Рівного (44)
Більше 70 нових портретів полеглих Героїв, які віддали життя за Україну, встановлюють на майдані Незалежності. На це не витрачають гроші з міського бюджету, адже вартість нових конструкцій оплачують...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.