Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (16982)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2107)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2059)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1761)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1754)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1743)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1735)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1716)

Ванільне морозиво з пармезаном (1682)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1690)

Закуска із запечених баклажанів (1672)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1663)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1616)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1617)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1635)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1623)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1532)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1523)

Баклажан-кебаб в духовці (1507)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1497)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бастурма
Тетяна Хвиль

08:53 11.05.2023

Бастурма

Смачне в'ялене м'ясо зі спеціями в домашніх умовах цілком можливе. Саме головне-вибір м’яса. В оригіналі береться яловичина, але мені не дуже подобається, тому я беру свинину, причому виключно внутрішнє філе. Пояснюю: воно має менше соків, ніжніше та швидше готується.

На 1кг м’яса потрібно 200гр.солі.

Миємо м’ясо, витираємо паперовими рушничками, дуже ретельно натираємо сіллю. Складаємо м’ясо в лоточок, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник під нахилом. Це робиться для того, щоб м’ясні соки, які виділяються під дією солі, стікали та не заважали м’ясу солитися. Кожен день цей сік зливаємо. Так це робимо, поки м’ясний не перестане виділятися. Для свинячої філейки це процес займає 2-3 дні, для яловичини десь до тижня.

Далі за допомогою шила продіваємо крізь м’ясо кухонний шпагат, зав’язуємо його так, щоб м’ясо можна було підвісити.

Вішаємо у сухому, прохолодному місці на 5-10 днів. Це нову ж такі залежить від виду м’яса, такі філейки, як беру я в’яляться днів за чотири. А вішаю я на карнізі, там вони нікому не заважають. Головним критерієм готовності має бути, те, що на дотик м’ясо буде тверде, як підошва. Не лякайтеся, так треба.

А ось тепер головне – робимо чаман. Для нього беремо 50гр.пажитника (на 1 кг м’яса), мелемо на кавомолці, розводимо теплою водою, води знадобиться десь два стакани. Залишаємо на ніч в холодильнику. Зранку зливаємо воду, яку не ввібрала в себе приправа. Так ми позбулися гіркоти. У нас залишиться жовта, клейка маса. До неї додаємо 1ст.л.солодкої паприки, 0,5ч.л.гострого червоного перцю, 1ч.л.чорного меленого перцю, 0,5ч.л.солі, 4-5 зубочків часнику, 1ст.л.борошна пшеничного. Все перемішуємо.

Натираємо пряною сумішшю м’ясо, і залишаємо в холодильнику на 5-10 днів. Кожен день шматки перевертаємо на іншу сторону. За це час м’ясо відійде, не буде таким твердим, набереться смаку всіх спецій. Потім знову підвішуємо його ще на 5-10 днів. Чаман засохне і утвориться знаменита корочка бастурми.

Тепер залишиться тільки нарізати дуже тоненькими смужками. Ароматна, пряна, дуже насичена різними смаками. Відірватися просто неможливо.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 366


Додайте коментар:

защитный код

Бамбл-ТірамісуБамбл-Тірамісу (27)
...
На Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітейНа Сарненщині внаслідок пожежі у приватному житловому будинку постраждало двоє дітей (26)
Вчора, об 11:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Грушівка Сарненського...
У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфарктіУ трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (29)
Медична допомога при інфаркті міокарда є одним з пріоритетних напрямків Програми медичних гарантій...
У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни"У Рівному провели семінар "Психологічна підтримка дітей під час війни" (32)
За ініціативи cекретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, сьогодні у Рівному відбувся семінар, покликаний посилити психологічну допомогу дітям, чиї рідні зараз перебувають в лавах ЗСУ, потрапили у полон,...
У Вараському районі загинув мотоциклістУ Вараському районі загинув мотоцикліст (23)
Автопригода сталася близько 23 години вчора, 14 квітня...
На Рівненщині визначатимуть якість початкової освітиНа Рівненщині визначатимуть якість початкової освіти (27)
Участь у дослідженні візьмуть 666 четвертокласників із 22 шкіл області. Фахівці визначатимуть читацьку, математичну та природничо-наукову компетентності випускників початкової школи. Про це повідомив...
ДТП на Дубенщині: травмувався пішохідДТП на Дубенщині: травмувався пішохід (25)
Автопригода на трасі «Київ-Чоп» між населеними пунктами Крилів та Молодаво сталася о 23:15 вчора, 14 квітня...
"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка"Нові комфортабельні пасажирські автобуси вже скоро вийдуть на маршрути Рівного", - Василь Сливка (39)
Всі необхідні юридичні процедури, а також всі регламенти технічного їх обслуговування на фінальній стадії...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.