![]() Рубрики
![]() Популярне ![]() |
![]() Тетяна Хвиль 09:14 11.04.2022 Hot cross buns. Англійські великодні хрестові булочкиТак доречно вписалися ці булочки не тільки у пасхальну випічку, а й наше геополітичне сьогодення, тому їм тут бути і щиро раджу звернути на них увагу - смачнюща здоба з величезною кількістю родзник, цукатів та шоколаду! Вони традиційно подаються теплими, тому перед подачею варто потримати кілька хвилин в духовці або мікрохвильовці - це так приємно розламати ароматну булочку і бачити шоколад, що розтікається по волокнистому м'якуші. Ну і святковий зовнішній виггляд ніхто не відміняв, я не люблю такі булочки оздоблювати тістом, тому задекорувала просто білим шоколадом - так і гарніше, і додається ще один смак, та й про ще одну ароматну нотку не треба забувати.
225 мл холодного молока 20 гр. свіжих дріжджів 100 гр. яєць 65 г цукру 5 гр. солі 500 гр. борошна 10 гр. суміші прянощів (кориця, мускатний горіх, гвоздика, дрібка меленого духмяного перцю) 125 гр. вершкового масла кімнатної температури 200 гр. родзинок 100 гр. апельсинових цукатів 150 мл бренді 100 гр. чорного шоколаду
Заздалегідь замочити сухофрукти у бренді чи сиропі, відкинути на друшляк і дати повністю стекти. Шоколад порубати. У чаші кухонного комбайна змішати молоко, яйця та подрібнені дріжджі насадкою «весло». Добре перемішати протягом кількох хвилин. Потім додаємо цукор, сіль, борошно, спеції, змінивши насадку на "гачок". Перемішуємо 5 хвилин на першій швидкості, поки тісто не перестане прилипати до стінок чаші.Продовжуючи перемішувати, по шматочках додаємо вершкове масло кімнатної температури. Новий шматочок додаємо щоразу тільки після того, як перший розійшовся у тесті. На це може піти хвилин 15. Вимішуйте ще хвилин 8. Тісто має стати гладким, ніжним, блискучим і трохи шовковистим на дотик. В останню чергу додайте цукати, родзинки та шоколад, перемішайте лише до об'єднання. Викладіть готове тісто у миску для розстойки та залиште на 2 години у теплому місці. За дві години тісто збільшиться у розмірі вдвічі. Злегка обімніть його, викладіть на робочу поверхню і, відриваючи по шматочках 50-60 г, скачайте круглі булочки. Викладіть їх на лист, застелений пергаментним папером. Залишіть на 20-30 хвилин, потім змастіть поверхню булочок сумішшю з яйця та молока і випікайте при 170С близько 20-25 хвилин, до золотистого та рум'яного кольору. Коли булочки трохи охолонуть, змастіть поверхню хрест на хрест розтопленим шоколадом або помадкою із цукрової пудри, соку лимона, прянощів та цедри і подавайте з чаєм або склянкою з молока. Тетяна Хвиль Переглядів: 260
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |