Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 11:43 05.10.2020 Булочки-бріошПлан на неделю - ждать пятницу Сьогодні рецепт просто відриваю від серця – ідеальні булочки-бріош, просто ідеальні до сніданку і просто з молоком чи гарячим шоколадом. Так, треба трохи заморочитися правильним борошном і технологія досить цікава, але результат вартий кожної секунди. Я навіть кілька фото зробила з процесу. На 12 булочок: Нічне тісто: 100 гр. сильного борошна (білок від 12%) 70гр.кип’ятку (води) Заварюємо борошно крутим кип’ятком, замішуємо відразу так, щоб вийшла щільна, однорідна куля. Замотуємо в плівку і кладемо в холодильник на 10-12 годин. 300гр. сильного борошна (білок від 12%) 100гр. звичайного борошна (білок від 10%) 60гр.цукру 20гр.сухого молока 10гр. свіжих дріжджів 1гр.солі 1 яйце 175гр. води льодяної 60гр. масла холодного 1 жовток + 1ч.л.вершків для змазування булочок 50гр.масла + 10гр.цукру для оздоблювання булочок
Цукор розтираємо з дріжджами. В дежі міксера з’єднуємо два види борошна, воду, дріжджовий розчин, сухе молоко, сіль, замішуємо на низький швидкості, як все більш-менше з’єдналося, збільшуємо швидкість, додаємо яйце, вимішуємо доти, поки тісто не збереться в шар. Тісто розминаємо по дну чаші, кладемо в середину нічне тісто і загортаємо в конверт. Знову починаємо заміс, поки два види тіста не об’єднаються.Тоді починаємо додавати масло по шматочку. Наступний додаємо після того, як вмішався попередній. Після того, як масло вмішалося повністю, місимо ще хвилин 5-7. Тісто вийде надзвичайно приємним на дотик. Залишаємо його при кімнатній температурі, щільно накритим. Воно має вирости в 2-3 рази, це займе приблизно години 2. Готове тісто ділимо на 12 частин, залишаємо їх на столі неприкритими хвилин на 10. Формуємо булочки і викладаємо на деко. Даємо підійти годину-півтори. Булочки змазуємо вершково-яєчною сумішшю. Масло ділимо на 12 частин, в кожній булочці робимо заглиблення, кладемо шматочок масла, присипаємо все цукром. Випікаємо при175С 15-20 хвилин до рум’янцю. Найсмачніше подавати теплими. Тетяна Хвиль Переглядів: 258
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |