Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:41 21.07.2017 ПікуліПринял решение больше не материться. Теперь сижу и молчу. Мне больше нечего сказать этому миру. Ну що ж, марафон консервацій відкрився, і я з першою ластівкою. Це закусочні огірочки – пікулі. Вони ідеальні до гамбургерів, бургерів, звісно домашніх, та й до наших бутербродів теж підійдуть прекрасно, особливо такі огірочки не пропустять чоловіки і всі прихильники пікантних смаків. Однозначно рекомендую! А ще смачний спосіб утилізації великих огірків.
На 3 банки по 0,5л:
1 кг огірків 2 великі цибулини (беру 4, бо дуже смачна виходить) 3ст.л. солі крупного помолу «під ніж» 2ст. оцту яблучного (можна взяти звичайний, але 6% і хорошого виробника) 2ст.цукру 2ст.л. насіння білої гірчиці 1/2ч.л. куркуми 1/2ч.л. перцю чорного горошком 2ч.л. насіння селери (не додаю, не люблю запах)
Води в маринаді немає.
Огірки промити, нарізати товстенькими кільцями, 0,5см. Так само порізати цибулю, перемішати з сіллю, накрити тарілкою, поставити зверху якійсь вантаж і залишити на 3 години. Овочі промити від солі і дати збігти зайвій воді. В каструлі додаємо цукор, оцет, куркуму, гірчицю та перець, доводимо до кипіння. Закладаємо огірки з цибулею і даємо закипіти. Тримаємо 2-3 хвилини і викладаємо в стерилізовані банки, закриваємо кришками, перевертаємо, накриваємо ковдрою і даємо повністю охолонути. Пікулі готові до вживання за місяць. Пряний, яскравий смак, насичений колір – те що треба для зимових запасів. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
А це ще кілька смаколиків на зиму: Закусочний джем з перцю ( це реальна бомба) Маринований болгарський перець Тетяна Хвиль Переглядів: 2519
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |