Рубрики
... |
15:40 30.08.2013 У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчали, як правильно приготувати кавуМісячник «Співпраця з роботодавцями – запорука успіху» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості продовжився ще одним заходом, проведеним на базі навчального ресторану відділення з підготовки фахівців з туризму, готельного господарства та ресторанної справи. Цього разу це був майстер-клас з приготування кави еспрессо. Провів майстер-клас Роман Гопанчук, менеджер компанії «Gemini», майстер із семирічним стажем роботи, що навчався в італійських бариста. Насамперед, наголосив пан Роман, необхідно знати точні технології приготування запашного напою,якими послуговуються італійці як законодавці моди у смаженні кави та приготуванні купажів. Дотримувати їх повинен кожен бармен, який прагне стати професіоналом і здобути популярність серед клієнтів. Пан Роман також розповів, що еспрессо – найбільш популярний напій в усьому світі, на основі рецептури якого готуються також інші різновиди – лунго, амерікано, капучіно, латте. Але для того, щоб приготувати його бездоганно, необхідно знати безліч тонкощів. Також дуже важливо використовувати еспрессо-машину відповідного класу.Окрім цього, важливо правильно підібрати купаж, змолоти зерна, за допомогою холдера і темпера сформувати ідеальну «таблетку», підготувати апарат до роботи, правильно підібрати і приготувати посуд для подачі кави. Від того, наскільки дотримана технологія, залежить смак напою і те, скільки корисних екстрактів потрапить до порції. До речі, вживати еспрессо слід у першу хвилину після приготування, оскільки напій, що холоне, за словами майстра, «помирає». Окрім основного рецепту, Роман поділився із присутніми колегами секретами збивання молочної піни гарячою парою для приготування капучіно і латте, а також приготував усі види напоїв для дегустації. Наприкінці презентації охочі мали змогу поставити запитання та власноруч спробувати приготувати каву за озвученими рецептами. Слід зазначити, що високий рівень викладання матеріалу сприяв зацікавленості гостей та жвавій дискусії. А щоб знання і вміння талановитого баристи не пропадали дарма, заступник директора з навчальної роботи Людмила Абрамова запропонувала присутнім пройти цілу серію майстер-класів, організованих на базі РЦПТО ДСЗ, або й курси підвищення кваліфікації. Прес-центр Рівненського регіонального центру зайнятості Переглядів: 385
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |