Рубрики
... |
![]() Тетяна Хвиль 11:30 02.10.2025 Крем-суп «Дюбарі»Згідно з деякими історичними довідками своєю назвою цей суп завдячує Марі Жанні Дюбаррі - фаворитці французького короля Людовіка XV. Саме їй приписують авторство цього рецепту – графиня Дюбаррі нібито вигадала суп із цвітної капусти для підтримки блідого тону шкіри, який був модним у ті часи. Чи був ефективний цей спосіб, достеменно не відомо, проте відомо одне – рецепт цього французького супу і досі користується великою популярністю. На 4 порції: цвітна капуста – 500-600 г цибуля - 1 шт молоко – 400 мл вершкове масло – 50 г борошно – 2 ст.л. сметана – 5 ст.л. яєчний жовток – 2 шт. сіль, білий перець – до смаку мускатний горіх - щіпка зелень за смаком Качан капусти розібрати на суцвіття. Закип'ятити воду, відварити у підсоленій воді протягом 4-5 хвилин (до м'якості). В іншій каструлі розігріти вершкове масло, обсмажити на ньому цибулю до золотистого кольору, потім додати борошно, обсмажити. Влити поступово молоко, добре розмішуючи, щоб не було грудочок борошна. У молоко, що закипіло, додати суцвіття капусти і поварити на слабкому вогні хвилин 7-10. Посолити, поперчити до смаку і додати мускатний горіх, подрібнену зелень. Зняти з вогню. Погружним блендером збити до однорідної маси. Потім сметану збити з жовтками та обережно влити в дуже гарячий суп. Подавати гарячим, посипавши сухими пшеничними сухариками, чипсами з бекону або додати сиру. Цвітну капусту можна замінити на броколі, або, як я, взяти суміш капусти. Тетяна Хвиль Переглядів: 132
|
| Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |